Як на Чернігівщині приймали програму «Питна вода для населення»

Депутати Чернігівської обласної ради під час шостої сесії прийняли рішення щодо виділення коштів для реалізації Програми «Питна вода Чернігівської області на 2022—2026 роки».

Під час обговорення цього питання депутат облради Іван Дементов («Слуга народу») висловив невдоволення тим, що під час підготовки остаточного варіанту «водного» документа, зникли деякі прізвища ініціаторів-авторів цієї програми. Заступник голови облради Дмитро Блауш (Радикальна партія) спробував роз`яснити — чому так сталося (про це дивіться у відеосюжеті).

Програма передбачає будівництво 95 свердловин глибиною 80-150 метрів, з облаштуванням водорозбірних колонок у сільських та селищних населених пунктах області, які найбільше потерпають від нестачі води.

Сама програма буде виконуватися в два етапи. На першому етапі (2022—2024 роки) планується будівництво 57 свердловин (з облаштуванням водорозбірних колонок), на другому (2025—2026 роки) – 38-ми. В якому саме населеному пункті буде побудована свердловина, вирішуватимуть громади на місцях.

Орієнтовний обсяг фінансування – 95 млн грн, 57 з яких надійдуть з обласного бюджету, а 38 – за рахунок місцевих кошторисів громад.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?